Κατηγορία Σαν Σήμερα, 24 έως 30 Νοεμβρίου Δωρεάν Οδοντιατρικές εξετάσεις στη Δράμα

Δεν είχε πολύ καιρό που δημοσίευσα το “8 έως 14 Δεκεμβρίου Εβδομάδα Στοματικής Υγείας με πρωτοβουλία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων” και σήμερα διάβασα το άρθρο “Δωρεάν Οδοντιατρική Εξέταση“(αρχική πηγή: DentNEWS). Μπράβο και πάλι μπράβο στους οδοντιάτρους που παίρνουν μέρος καθώς και στο DentNEWS που ανέδειξε το θέμα. Αναλυτικά:

Σε δωρεάν προληπτική Οδοντιατρική εξέταση μπορούν να υποβληθούν οι κάτοικοι του νομού μας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του μήνα ενημέρωσης για την Στοματική Υγεία, όπως πανελλαδικά έχει οριστεί από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Η ανάγκη ενημέρωσης και διενέργειας προληπτικών ελέγχων είναι επιτακτική, καθώς σύμφωνα με επιδημιολογικές έρευνες που έγιναν στην Ελλάδα από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το επίπεδο της στοματικής υγείας των Ελλήνων βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα συγκρινόμενο με το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έγκαιρη διάγνωση με προληπτικές εξετάσεις και η αντιμετώπιση των οδοντικών και στοματικών προβλημάτων σε πρώιμο στάδιο, μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη για περίπλοκες, επώδυνες και δαπανηρές θεραπείες, ενώ μπορούν να αποφευχθούν και μη αναστρέψιμες βλάβες.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας, ως επιστημονικός σύλλογος με συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης, ξεκινά εκστρατεία ευρείας ενημέρωσης και πρόληψης, με σκοπό να αποτελέσει για τους Δραμινούς πρωτεύουσα προτεραιότητα, η επίτευξη καλύτερου επίπεδου στοματικής υγείας. Ως γνωστόν, υγεία του στόματος σημαίνει υγεία για ολόκληρο τον οργανισμό.

Πέραν των άλλων πολυεπίπεδων δράσεων που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια όλου του έτους, για τον μήνα Νοέμβριο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας διοργανώνει Εβδομάδα ενημέρωσης – προώθησης της στοματικής υγείας και Δωρεάν Οδοντιατρικής Εξέτασης των κατοίκων του Νομού από τις 24 έως τις 30 Νοεμβρίου 2008.

Καλούμε τους πολίτες του Νομού να επισκεφθούν κατά το παραπάνω διάστημα, χωρίς κανένα ενδοιασμό τα ιατρεία που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα και τα οποία έχουν στην εξώθυρά τους ενημερωτική αφίσα. Η εξέταση και ενημέρωση θα γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Ιδίως οι γονείς, πρέπει και οφείλουν να δείξουν την δέουσα σημασία για την υγεία των παιδιών τους.

Παναγιώτης Ι. Κάππος, Πρόεδρος ΟΣΔ
Σοφία Κ. Τέγου, Γεν. Γραμματέας ΟΣΔ

Άντε να παίρνουν σειρά και οι υπόλοιποι νομοί! Για οδηγίες περί στοματικής υγιεινής διαβάστε το τέλος του “Κατηγορία Σαν Σήμερα, 8 έως 14 Δεκεμβρίου Εβδομάδα Στοματικής Υγείας με πρωτοβουλία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων“.

Advertisements

  1. Sensei Ping

    Έβαλες wiki link στην Δράμα; Είσαι θεός! 🙂

  2. Ήξερα ότι θα αγγίξω ευαίσθητη χορδή σε αυτό το θέμα. 😀
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


  • trasnlate


%d bloggers like this: