Γιγάντια μικρόβια, λούτρινα κουκλάκια για health geeks…

Χριστούγεννα έρχονται οπότε όλο και κάποιο δώρο μπορεί να κάνουμε. Για όσους κρύβουν μέσα τους ένα health ή lab geek συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτή τη σειρά από λούτρινα κουκλάκιαGiant Microbes. Οι επιλογές πάρα πολλές (ιοί, βακτήρια, ευκαρυωτικοί οργανισμοί, ιστοκύτταρα)  και χαριτωμένες.

Η Giant Microbes, όπως ονομάζεται η εταιρία, “μετέτρεψε” τα μικροσκοπικά είδωλα μικροβίων και ιών σε λούτρινα κουκλάκια, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους να δουν πώς είναι ο ιός της σύφιλης, της γονόρροιας, της ελονοσίας, της σαλμονέλας, του έμπολα, της λύσσας και των τρελών αγελάδων. Κάθε κουκλάκι συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τον κάθε ιό ή μικρόβιο και ενημερωτικά φυλλάδια για το καθένα, γραμμένα απλά ώστε να τα καταλαβαίνουν τα παιδιά. Στην περίπτωση του έμπολα (ebola:wiki) π.χ. το φυλλάδιο αναφέρει: “Από την ανακάλυψη του το 1976, το έμπολα έχει γίνει ο αντίστοιχος τυραννόσαυρος των μικροβίων”.

Άλλα προϊόντα της σειράς είναι καπέλα, κούπες, μπλουζάκια και μπρελόκ. Η σειρά έχει μέχρι και σαπουνοδοχείο και ψηφιακό θερμόμετρο! Πέρα από πολύ πρωτότυπα δώρα τα συγκεκριμένα κουκλάκια θα μπορούσαν να έχουν ίσως και ενημερωτική ή εκπαιδευτική χρήση. Όσοι συμμετέχουν στο e-bug (“e-Bug, ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό υλικό σε θέματα υγιεινής, μικροβίων, αντιβιοτικών“), θα άξιζε να ρίξουν μια ματιά και στη χρήση των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

httpv://www.youtube.com/watch?v=s-fBpkf-bLg

Advertisements

 1. Sensei Ping

  😀

  Προβλέπω ότι αυτό το post θα γίνει το κέντρο του site:)

  Το αγαπημένο μου είναι το ερυθρό αιμοσφαίριο, που μοιάζει κάτι μεταξύ ντόνατ και :Ο, αλλά μια και το έχεις αναλάβει το θέμα θέλω σαν δώρο για τα χριστούγεννα ένα με δρεπανοκυτταρική αναιμία! Είπα να σου βάλω δύσκολα αλλά το ‘χεις 🙂 Ganbare νίκο!

 2. lol, είσαι απαιτητικός! Θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω. Στην περίπτωσή σου μάλλον χρειάζεται ένα kit “φτιάξε το μόνος σου”! 😀

  Πάντως έχει και άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν κουκλάκια. Πχ. τα χρωμοσώματα, μέρη του σώματος όπως καρδιά, νεφρό, συκώτι, οστό, κτλπ. Φαντασία να έχει κανείς και θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χαριτωμένα κουκλάκια health oriented(sic).
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


 • trasnlate


%d bloggers like this: